Peter Colon

Met ruim 30 jaar ervaring in mobiliteit, goederenvervoer en logistiek, ben ik een ervaren adviseur en projectleider, die lokale, regionale, nationale en internationale overheden adviseert en begeleidt bij het opstellen en aanpassen van het beleid rond mobiliteit, goederenvervoer en logistiek. Ik combineer een uitgebreide kennis van het veld met mijn vaardigheden in procesmanagement.
Het onderzoeksveld waarop ik mij beweeg is breed en omvat alle vraagstukken waarmee het logistieke bedrijfsleven en overheden worden geconfronteerd. Door mijn ervaring als belangenbehartiger voor verladers, manager van logistieke opleidingen, adviseur voor zowel overheden als van logistieke bedrijven, mijn expertise op het gebied van logistieke efficiency en modal shift, milieu- en nul-emissiezones, auteur van (regionale) logistieke beleidsvisies en actieprogramma’s en begeleider van publiek-private processen in transport en logistiek, heb ik een uitgebreid portfolio opgebouwd.
Ik ondersteun opdrachtgevers zowel inhoudelijk als procesmatig en ben een ervaren moderator en spreker. Ik zet deze vaardigheden in om in complexe situaties samenwerking tussen stakeholders te realiseren.